Galvani

Wij mogen namens 7b een stukje schrijven. Afgelopen maandag hadden wij een super leuke workshop. Mensen met een beperking kwamen naar onze klas toe om te vertellen hoe het is om te leven met een beperking.

Er was bijvoorbeeld een man die blind was. In plaats van een oog heeft hij een glazen bol in zijn kas. Ook waren er twee mensen in een rolstoel. We mochten veel vragen stellen over wat er is gebeurd en of het moeilijk is om te leven in een rolstoel. Er waren vier activiteiten. Bij onderdeel 1 mochten we in een rolstoel rijden. Van een drempel af kon nog wel, maar erop was knap lastig! Bij onderdeel 2 mochten we nog meer vragen stellen over de persoon zelf. Voor onderdeel 3 moesten we naar de klas. Daar moesten we geblinddoekt met een stok rondlopen. Onderdeel 4 was bij een spastische meneer. Het was eigenlijk een soort meditatie.
We hebben veel geleerd en snappen nu beter hoe het is om een beperking te hebben. Ook hebben we meer begrip voor mensen met een beperking. Groetjes, namens 7b