De workshops voor en door mensen met een beperking levert een heleboel waardevol ervaringen op. Niet alleen de kinderen en de juffen komen met mooie feedback, ook horen we dat broertjes en zusjes enthousiaste verhalen krijgen te horen over de workshop ervaringen! Zo bereiken we een heleboel kinderen met alle workshops in Den haag. De kinderen krijgen in korte tijd verschillende ervaringen die ze hun leven lang zullen bijstaan. 

Ook voor de vrijwilligers met een beperking zijn de workshops een verrijking. Een vrijwilliger meld dat het fijn is om eens zijn verhaal te mogen vertellen over zijn leven met een beperking zonder dat hij aangestaart wordt. Een andere meld dat het leuk is om de experience zo kort en praktisch te mogen laten ervaren.

Lees hieronder een aantal mooie ervaringen van de scholen.

school2school3sch4school

 

Wij hebben een zeer leerzame en leuke dag gehad. Ik kan dit aan iedereen de workshop van Voorall aanbevelen. De kinderen zijn heel anders denkend de activiteiten weer uitgekomen. Wat een wereld van verschil.

strartpuntstrartpunt2

De workshop was echt fantastisch. We praten er in de klas nog over!

bavinck33bavinckk1bavinckk2

Wij mogen namens 7b een stukje schrijven. Afgelopen maandag hadden wij een super leuke workshop. Mensen met een beperking kwamen naar onze klas toe om te vertellen hoe het is om te leven met een beperking.

Er was bijvoorbeeld een man die blind was. In plaats van een oog heeft hij een glazen bol in zijn kas. Ook waren er twee mensen in een rolstoel. We mochten veel vragen stellen over wat er is gebeurd en of het moeilijk is om te leven in een rolstoel. Er waren vier activiteiten. Bij onderdeel 1 mochten we in een rolstoel rijden. Van een drempel af kon nog wel, maar erop was knap lastig! Bij onderdeel 2 mochten we nog meer vragen stellen over de persoon zelf. Voor onderdeel 3 moesten we naar de klas. Daar moesten we geblinddoekt met een stok rondlopen. Onderdeel 4 was bij een spastische meneer. Het was eigenlijk een soort meditatie.
We hebben veel geleerd en snappen nu beter hoe het is om een beperking te hebben. Ook hebben we meer begrip voor mensen met een beperking. Groetjes, namens 7b

Voor de leerlingen van OBS de Klimop was een week om niet snel te vergeten! In deze week werd een lesprogramma verzorgd door Holland Dance Festival en ADO Den Haag met het interactieve educatieprogramma ‘geRAAKt!’.

Groep 8 heeft drie spelers mogen ontvangen in de klas voor een gastles in het kader van het project ‘De Held’. Gezamenlijk gingen ze in gesprek over het thema pesten en onderling respect. Naast John Goossens en Erik Falkenburg was Ricardo Egges vertegenwoordigd als speler van het G-team van ADO Den Haag. De boodschap was daarbij helder: ‘Iedereen is gelijk, ongeacht afkomst, achtergrond of beperking!’

geraaktgeraakt2