Het is een bijzonder jaar met grote impact. Zeker ook voor het basisonderwijs. Momenteel zijn de basisscholen gelukkig open en mogen de Haagse leerlingen weer naar school. Dat de leerkrachten kunnen schakelen en omdenken staat als een paal boven water. Naast alle veranderingen blijven scholen het belangrijk vinden om kennis te maken met mensen met een beperking! De partners hebben waar mogelijk de workshops aangepast en gaan met veel plezier sinds maart 2021 de klassen in! Dank aan alle leerkrachten en partners van het scholenproject die dit allemaal mogelijk maken!

 

kind

Heeft u een leerling met een beperking in de klas en wil deze leerling hier iets over vertellen in de klas? 

Of wil een leerling een spreekbeurt houden over een beperking, omdat bijvoorbeeld een familielid een beperking heeft?

Kijk dan snel op onderstaande site met kant en klare filmpjes, praktische informatie allemaal op basisschool niveau! Ook handig voor de leerkrachten zelf.

https://www.weetwatikheb.nl/

 

Lees met onderstaande link een mooi verslag van een ervaringsdeskundige die de workshops geeft.

Scholenworkshops: zowel leuk als leerzaam

Iedere Haagse basisschool heeft de brief ontvangen met ons complete aanbod van de workshops voor schooljaar 2020/2021. 

De eerste workshop is al gegeven! De meeste scholen plannen nu in. We hebben als rond de 40 groepen ingepland. Wilt u de nog kans maken op een datum in 2021? Reserveer dan snel een datum!

Brief scholen met aanbod Workshops Leven met een beperking

Met alle betrokken partijen kunnen we nu al zeggen dat we nog meer kinderen dan vorig jaar informeren over wat een beperking is. Er staan nu al meer dan 75 Haagse basisschool groepen ingepland. Een mooi begin van 2020!

De kinderen weten niet alleen wat een beperking is, maar geven aan dat dankzij de kennismaking met de mensen met een beperking ze het minder eng vinden. Er worden letterlijk bruggen geslagen en deze kinderen kijken de rest van hun leven anders naar mensen met een beperking! Kinderen gaan bijvoorbeeld enthousiast thuis aan de slag met leren van gebarentaal. Dit alles beinvloed in de toekomst de positieve beeldvorming over mensen met een beperking. 

Dankzij de 2 mooie en waardevolle evenementen die in Den Haag plaatsvinden: de Invictus Games en de Special Olympics, komen er dit jaar nog meer scholen in aanraking met mensen met een beperking. Er zijn zelfs scholen die er een thema aan verbinden voor de school. We merken met zijn allen dat de scholen het al minder eng beginnen te vinden, er meer voor open staan en nog mooier, het gewoon ontzettend leuk vinden als we langskomen. Want een ervaring is het zeker voor alle betrokkenen! Zijn we nog niet bij uw school langs geweest, neem dan snel contact met ons op voor de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..