Iedere Haagse basisschool heeft de brief ontvangen met ons complete aanbod van de workshops voor schooljaar 2021/2022. 

Dit jaar hebben scholen veel interesse en zijn er al tientallen workshops ingepland!  Meld uw school nu ook aan en help ons mee Den Haag inclusiever te maken?

Reserveer snel een datum!

Workshop_aanbod_Leven_met_een_beperking_voor_groep_7_en_8.pdf

 

Wist u dat Holland Dance Festival lessen organiseert om samen te dansen voor ieder kind, ongeacht ze wel of geen beperking hebben.

Lees meer en raak geinspireerd hoe kinderen dit zelf ervaren op de website van Holland Dance.

HD

Het is een bijzonder jaar met grote impact. Zeker ook voor het basisonderwijs. Momenteel zijn de basisscholen gelukkig open en mogen de Haagse leerlingen weer naar school. Dat de leerkrachten kunnen schakelen en omdenken staat als een paal boven water. Naast alle veranderingen blijven scholen het belangrijk vinden om kennis te maken met mensen met een beperking! De partners hebben waar mogelijk de workshops aangepast en gaan met veel plezier sinds maart 2021 de klassen in! Dank aan alle leerkrachten en partners van het scholenproject die dit allemaal mogelijk maken!

 

kind

Heeft u een leerling met een beperking in de klas en wil deze leerling hier iets over vertellen in de klas? 

Of wil een leerling een spreekbeurt houden over een beperking, omdat bijvoorbeeld een familielid een beperking heeft?

Kijk dan snel op onderstaande site met kant en klare filmpjes, praktische informatie allemaal op basisschool niveau! Ook handig voor de leerkrachten zelf.

https://www.weetwatikheb.nl/

 

Lees met onderstaande link een mooi verslag van een ervaringsdeskundige die de workshops geeft.

Scholenworkshops: zowel leuk als leerzaam

Met alle betrokken partijen kunnen we nu al zeggen dat we nog meer kinderen dan vorig jaar informeren over wat een beperking is. Er staan nu al meer dan 75 Haagse basisschool groepen ingepland. Een mooi begin van 2020!

De kinderen weten niet alleen wat een beperking is, maar geven aan dat dankzij de kennismaking met de mensen met een beperking ze het minder eng vinden. Er worden letterlijk bruggen geslagen en deze kinderen kijken de rest van hun leven anders naar mensen met een beperking! Kinderen gaan bijvoorbeeld enthousiast thuis aan de slag met leren van gebarentaal. Dit alles beinvloed in de toekomst de positieve beeldvorming over mensen met een beperking. 

Wij schudden geen handen maar maken een gebaar. Inspirerend instructie fimpje van kinderen Kidssign.

goedemorgen

Bekijk hier het filmpje: Wij schudden geen handen maar maken een gebaar!

In het schooljaar 2018-2019 hebben heel wat Haagse basisschool leerlingen kennisgemaakt met mensen met een beperking. Ongeveer 45 groepen 7/8 hebben een workshop gevolgd van 1 van onze partners. Een mooi resultaat en het jaar is nog niet om. De scholen die meedoen liggen verspreid over alle wijken van Den Haag; van Ypenburg tot Transvaal tot Loosduinen.

Naast de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen bestaat er ook de Special Olympics. Dit zijn de Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. In 2020 komen 2000 sporters naar Den Haag om aan dit grootste landelijke sportevenement deel te nemen. Een geweldig evenement met heel veel goede en mooie energie! 

Zeer gemotiveerde spelers met een verstandelijke beperking zetten hun beste beentje voor om een sportpresentatie van hun leven neer te zetten en te strijden om de medailles in 18 taken van sport. 

Uit eerdere ervaringen blijkt dat er volop wordt genoten door de spelers en de begeleiders, maar niet te vergeten ook de supporters.

De supporters zijn voor deze fanatieke sporters van extra groot belang. Ze mogen dan ook volop in de aandacht en zonnetje worden gezet.

Voor de supporters zelf is het een hartverwarmende en inspirerende ervaring. bekijk de promotiefilm: Promotiefilm special Olympics Den Haag 

Komen jullie ook met je klas de sporters aanmoedigen op 12 juni 2020 tijdens de gratis bij te wonen opening in het ADO stadion en doe mee aan de spandoeken wedstrijd.

Algemene info vindt u op www.specialolympics2020.nl of stel u specifiek vraag via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SGKsgk2

De Kindergebaren-app is winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Met de app leren dove en (slecht)horende kinderen spelenderwijs gebaren en dit versterkt de communicatie tussen jonge kinderen. De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende kind ontwikkelde deze interactieve app.