logo sportservice

Wie

Team Sportservice ondersteunt en begeleidt scholen, overheden, zorgcentra en verenigingen die zich bezighouden met sport en bewegen. Werkgebied van de organisatie is Zuid-Holland/Den Haag

Waar

Contactpersoon: Jermaine van Holsteijn

Telefoonnummer: 0174-244940

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaarheid: ma t/m vr van 08.00 – 16.30 uur

Adres: Arckelweg 30, 2685 SN Poeldijk

www.teamsportservice.nl/diensten/voorlichting-leven-handicap/ 

Wat

Teamsportservice geeft voorlichting over verschillende beperkingen (Leven met een beperking in het algemeen, Lichamelijke beperking, Doof/slechthorend, Blind/slechtziend) en discriminatie/pesten naar aanleiding van een beperking

Wij geven voorlichting op primair onderwijs groep 7-8 en voortgezet onderwijs.

In één dagdeel geven wij mensen informatie over leven met een handicap en aangepast sporten (het sporten door mensen met een handicap).

  • Welke handicaps onderscheiden we?
  • Wat kom je dan tegen in het dagelijkse leven?
  • Wat zijn de sportmogelijkheden voor mensen met een handicap?
  • Hoe beoefent men dan een dergelijke sport en ervaar het ook zelf?

Team Sportservice maakt gebruik van een groep (ex-top)sporters met een handicap. Zij geven tijdens de voorlichting informatie over diverse handicaps, het leven daarmee en de sportmogelijkheden aan de hand van hun eigen ervaringen. Het programma wordt ondersteund door een speciale video over aangepast sporten.

Daarna komt het ervaringsdeel. We laten de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden en een balsport te spelen. Ook andere aangepaste sporten komen aan bod.

Theoriegedeelte is 1 uur en praktijkgedeelte 1,5 uur


Voor de voorlichting is een klaslokaal nodig met projectiescherm of smartboards die rolstoeltoegankelijk is. Voor het ervaringsgedeelte een sportzaal of verhard buitenveld.

Wij brengen voor de school geen kosten in rekening, indien door een organisatie/gemeente gesubsidieerd. De kosten voor een basispakket bedragen € 350,- per dagdeel voor een groep van 16 – 30 deelnemers.

Boek hier

Naar het formulier >