gemiva

Wie

De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. Wij zijn er voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking.

Waar

Contactpersoon: Eline de Frankrijker

Telefoonnummer: 06-11517424 / 015-2513610

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaarheid: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Adres: knobbelzwaansingel 171

Postcode en plaats: 2496 LN Den Haag

www.gemiva-svg.nl/wie-zijn-wij/Gastlessen

Wat

Gemiva geeft voorlichting aan Haags primair onderwijs groep 8 en Voortgezet-/ beroepsonderwijs. De voorlichting gaat over alle soorten beperkingen (niet aangeboren hersenletsel, zintuigelijke, lichamelijke of verstandelijke beperking en/of chronische ziekte). Aan de hand van persoonlijke ervaringsverhalen, ervaringsopdrachten en gesprekken leren de leerlingen over mensen met een beperking. De ervaringsopdrachten worden in kleine groepen uitgevoerd door de leerlingen. Bij groep 8 doen we een enquête vooraf om te kijken hoe zij denken over mensen met een beperking. Aan het eind van de voorlichting bekijken we samen of het beeld veranderd is. We komen met 2 begeleiders en ongeveer 4 cliënten/voorlichters. 

Visuele beperking: Geblinddoekt parcours en gebruik van diverse brillen waardoor je diverse beperkingen ervaart.

Halfzijdige verlamming: Wordt ervaren door met 1 hand keuken en aankleed activiteiten uit te voeren.

Frustratie door handicap: Oefening met blad, pen en spiegel. Volg een lijn via de spiegel en ervaar hoe het is als je wel iets wilt maar het niet lukt.

Programmaduur: 1,5 tot 2 uur

Toegankelijkheids- en ruimtebenodigdheden: rolstoeltoegankelijk, liefst in gymzaal of gebruik van gang of extra lokaal in verband met oefeningen
Wij brengen geen kosten in rekening voor de school. Het is wenselijk als er een leerkracht bij aanwezig is.

Quote 
Leerling: ''jij zit in een rolstoel maar dan kan je toch niet zo veel, wat kan jij wel?''
Cliënt: Laat zijn flinke spierballen zien waardoor de hele klas ohh ahh uitroept. Daarnaast scheurt hij met zijn stoel het gymlokaal rond en maakt een flinke slip! Hij was in 1 keer niet zielig meer en de stoer boy!

Boek hier

Naar het formulier >